Slovakene startet turneringen med en triumf over Norge

De oppnådde sin høyeste seier under Craig Ramsay.

Slovakiske ishockeyspillere vant sin første kamp i Kaufland Cup hjemmeturnering over Norge enkelt 9:0. De oppnådde den høyeste seieren under ledelse av Craig Ramsay.

De hadde overtaket over nordlendingene gjennom hele kampen, keeper Stanislav Škorvánek dekket alle 18 av motstanderens skudd. Slovakene scoret over 9 mål i en kamp for siste gang i 2006, da de også slo Norge 11:2 i en vennskapskamp i Piešťany.

Nordmennene spiller mot latvierne på Ondrej Nepel vinterstadion i Bratislava torsdag (14. desember) fra klokken 18.00. Turneringen avsluttes fredag ​​(15. desember), da slovakene møter Latvia samtidig.

Slovakene startet aktivt mot nordmennene

Slovakene startet aktivt, gikk på offensiven og skapte raskt overtak i antall skudd. Spissen Okuliar var den første til å overvinne keeper Holm i det 4. minutt, da han brukte et powerplay. To minutter senere utnyttet Lamper presset i målfeltet og sørget for 2:0.

I det 11. minutt tok Zuzin pucken fra motstanderen og nølte ikke i angrepet – 3:0. Først etter dette øyeblikket kom nordmennene til flere avslutninger, men Škorvánek dekket over forsøkene deres. Scoringen av første periode ble stengt av Cehlárik etter en fin kombinasjon.

Bare 42 sekunder ble spilt i andre del av kampen, da Okuliar flyttet pucken til Hrivík og kaptein Slovákov scoret det femte målet.

Midt i kampen var de slovakiske hockeyspillerne nær et mål da Lantoši traff den øverste stolpen, men umiddelbart skjøt Mudrák fra blålinjen og scoret sitt første landslagsmål. Mot slutten av andre periode scoret Holm ytterligere to mål, Čacho og Tamáši slo ham.

I tredje periode gikk ikke de slovakiske representantene til offensiven, men de fortsatte å ha overtaket. Breivold Johansen erstattet Holm i målet til Norge i tredje periode, han slapp kun én gang fra Cehlárikas stang.