Weiss etter kampen med Trnava: Jeg måtte heve stemmen etter lang tid

Slovan dominerte derbyet på Spartak-feltet i forholdet 2:1.

Den allerede sikre slovakiske fotballmesteren ŠK Slovan Bratislava vant i sjette runde av utvidelsen av den slovakiske I. League i gruppen for tittelen på Spartak Trnava 2:1. Spillerne til trener Vladimír Weiss har allerede 70 poeng på konto og er 19 poeng foran søndagens (21. april) motstander. Til tross for tapet forble Spartak på andre trinn på tabellen og bare tre poeng skilte den fra tredjeplassen Žilina.

Før duellen erklærte Trnava-spillerne at de etter triumfen i Bratislava i mars ønsket å beseire sin gamle rival på sin egen stadion. Sist gang de klarte det var i mai 2021. Hjemmelaget begynte raskt å oppfylle dette scenariet, da Michal Ďuriš i det 14. minutt headet et innlegg fra Martin Mikovič forbi gjestekeeperen Milan Borjan.

«Belasí» snudde imidlertid kampen etter en forbedret prestasjon i andre omgang. I det 47. minutt utlignet den armenske legionæren Tigran Barseghjan, og med sitt ellevte presise slag denne sesongen slo han sammen med Banská Bystrica-avslutningene Róbert Polievka og Martin Rymarenko i spissen for ligaens skyttere.

Det avgjørende målet ble scoret i det 83. minutt av forsvarsspiller Matúš Vojtko, som ble betydelig hjulpet av det svake forsvaret til Trnava til å score sitt første ligamål i den hvite trøya.

Gašparík: De klarte ikke det i hodet

Hjemmekaptein Michal Gašparík berømmet lagets prestasjon i første akt etter møtet, men ifølge ham selv var det følelsen av kontroll over det som skjedde på banen som skadet laget hans til slutt.

«Det var det faktum at vi hadde spillet i våre hender som var problemet i andre omgang. Spillerne trodde nok at andre omgang ville se lik ut, og det klarte vi absolutt ikke. Det første øyeblikket – vi scoret bokstavelig talt for deres første mål, vi tok et dårlig spark på spillerens bein, så kom krysset og målet ble scoret. Etter det gikk det galt med oss, spillerne ble kastet av, vi hadde ikke en god organisasjon. Slovan endret formasjonen allerede i første omgang, vi visste at de ville gå for 3-4-3. Vi spilte flere kamper mot dette systemet, til tross for dette hadde vi en dårlig organisering av kampen i 20 minutter, vi klarte ikke å redde det på banen og klarte det ikke i hodet, sa Gašparík til Spartaks offisielle nettside etter kampen.

Etter kampen satte kapteinen for gjestene Vladimír Weiss pris på at laget hans forbedret seg i andre halvdel av kampen og vant tre poeng.

«Jeg måtte heve stemmen etter lang tid. Jeg ville ha mer av spillerne jeg ga en sjanse til. Det var sant for hele laget. Vi var åpne for hverandre på hytta, kritiske, selv spillerne sa sitt. Slik skal det være. Jeg setter pris på seieren, det er ikke lett å vinne her. Spesielt når Trnava tar ledelsen. Å snu spillet her er ikke lett. Jeg ønsker Spartak suksess i cupen, de er et cuplag, også Ružomberok. La den beste vinne,» kommenterte Weiss Sr. ifølge Slovans offisielle nettsted.