Inter scudetto, Nerazzurris reise mot den andre stjernen: mesterskapets film

Reisen mot den andre stjernen var en jevn tur for Inter, dominerende i Serie A 2023-2024 fra den første dagen til triumfen i derbyet over Milan, med erobringen av tricoloren med 5 dager til overs og 17 poeng foran Milan, nummer to på stillingen. Simone Inzaghis lag har 86 poeng, resultatet på 27 seire, 5 uavgjorte og kun én knockout.

Sesongens film

Nerazzurri-sesongen begynte hjemme med en 2-0-suksess over Monza, scoret av en brak fra Lautaro Martinez, den andre dagen ble den samme poengsummen gitt til Cagliari, beseiret hjemme takket være mål fra Dumfries og den vanlige Lautaro.

Reisen fortsetter jevnt i 3. runde med Fiorentina, overveldet med et stort antall mål, det første fra Thuram for Nerazzurri, en spenne fra Lautaro og Calhanoglu. Deretter vant ekstasen fra derbyet 5-1 med brak fra Mkhitaryan, Thuram, Calhanoglu og Frattesi. Den femte seieren på rad kommer i Empoli med scoring fra Dimarco i starten av andre omgang.

Bare ett stopp hjemme

I den sjette kommer det første og eneste nederlaget hjemme mot Sassuolo i midtukens mesterskapsrunde: Bajrami og Berardi svarer på Dumfries mål. Omstarten er rasende og Salernitana lider, utklasset hjemme 4-0 av Lautaros poker. Søndagen etter et halvt feiltrinn hjemme mot Bologna: mål fra Acerbi og Lautaro ble besvart av Orsolini og Zirkzee. Mellom den niende og tolvte dagen kommer ytterligere 4 seire. Først klare 3-0 borte mot Torino (Thuram, Lautaro og Calhanoglu, alle scoret i andre omgang), deretter to knappe suksesser av grunnleggende betydning: 1-0 på San Siro mot Roma, takket være Thuram og seieren 2-1 i Bergamo over vanskelige Atalanta, med Calhanoglu og Lautaro.

Duellen med Juventus

I det 12. minutt en 2-0 suksess over Frosinone med mål i hver omgang fra Dimarco og Calhanoglu. I 13. runde ender den store kampen på Allianz Stadium med Juventus uten vinnere eller tapere, med Bianconeri som tok ledelsen med Vlahovic i det 27. minutt og Lautaro utlignet seks minutter senere. Inter opprettholder dermed en to-poengs ledelse over «Old Lady». Etter uavgjort i Torino startet Inter på nytt med ytterligere 4 seire på rad: en 3-0 suksess på Maradona mot Napoli (Calhanoglu, Barella, Thuram), deretter en tørr 4-0 mot Udinese (Calhanoglu, Dimarco, Thuram og Lautaro ) , etterfulgt av en dobbel 2-0 i Roma mot Lazio (Lautoro-Thuram) og hjemme mot Lecce (Bisseck og Barella).

I den nest siste første etappen holdt Genoa Nerazzurri til uavgjort 1-1 på Marassi, med Dragusin som svarte Arnautovic. Førsteomgangen endte med en vanskelig, men grunnleggende seier over Verona 2-1 takket være et (uregelmessig) mål av Frattesi på overtid. Andre runde er en triumfmarsj. Vi starter igjen med 5-1 borte mot Monza, med brak fra Calhanoglu og Lautaro og et mål fra Thuram. Etter seieren i Super Cup i Riyadh falt Fiorentina for Nerazzurri (Lautaro scoret).

Juve gir seg

I den tredje returoppgjøret seieren over Juventus som slukker Bianconeris håp om å kunne motvirke Nerazzurris løp. Et selvmål av Gatti avgjør. Inzaghis gutter vet bare hvordan de skal vinne og i 4 kamper på rad scorer de til og med 4 mål om gangen. På Olimpico scoret Roma 2, men måtte gi seg til mål fra Acerbi, Thuram, et selvmål fra Tasende og Bastoni. Salernitana, Lecce og Atalanta klarer derimot ikke å score og kampene blir til lange Inter-monologer. I andre omgang, en 2-1-suksess på Meazza mot Genoa (med mål fra Asslani og Sanchez) og i den niende, 1-0 mot Bologna på Dall’Ara med Bisseck.

I det 29. minutt klarer Napoli å bremse Inter ved å innføre uavgjort 1-1 hjemme med Juan Jesus som svarte Darmian i kampen kjent for Acerbis påståtte rasistiske fornærmelse mot Juan Jesus og som kommer 4 dager etter den bitre elimineringen i Champions League. åttendedelsfinale på straffespark mot Atletico Madrid. Flyturen gjenopptas på påskedag med en 2-0 hjemmeseier over Empoli scoret av Dimarco og Sanchez og deretter med den hardtkjempede 2-1-seieren i Udine med et mål på overtid av Frattesi. På den 32. kampdagen ble det uavgjort 2-2 hjemme med Cagliari med Shomurodov og Viola som svarte på Thuram og Calhanoglu. Til slutt vant apoteosen i derbyet 2-1 over Milan som bærer signaturene til Acerbi og Thuram.