Roma-Bologna 1-3, rossoblù trio og Motta ser Champions League

Bologna slo Roma 3-1 i den utsatte kampdag 33 i Serie A, spilt på Olimpico stadion. El Azzouzi scoret i det 14. minutt, Zirkzee i det 45. minutt og Saelemaekers i det 65. minutt for rossoblù. Flaggmål for Giallorossi med Azmoun i det 56. minutt. Bolognese-laget stiger til 62 på stillingen, styrker sin 4. plass og beveger seg innenfor to poeng fra Juventus, mens Capitoline-laget forblir fast på femte plassering med 55 poeng.

Kampen

Etter ni minutter kommer kampens første sjanse og vertene bygger den: Dybala henter ballen på motstanderens banehalvdel, serverer El Shaarawy som skyter med høyrefoten: høy ball. I det 14. minutt passerer gjestene: Roma mister ballen i eget trekvart, rossoblù utvikler handlingen fra midten til venstre, deretter krysset inn i midten der El Azzouzi koordinerer og scorer 1-0 med et overheadspark. I det 20. minutt snappet Paredes utligningen: ballen ble sensasjonelt tapt på kanten av eget straffefelt av Lucumí, Abraham hentet ballen tilbake, som så endte opp hos Paredes som fintet på venstrefoten og skjøt utrolig utenfor.

I det 25. minutt var Roma fortsatt i angrep: innlegg fra Paredes» flagg til Dybala som volleyte en høy ball. På 36′ Bologna farlig på omstarten med Zirkzee på jakt etter en assist på midten, avviste Giallorossi-forsvaret, deretter en-mot-en mellom Ndoye og Angelino som ser at Rossoblu får en corner. I det 42. minutt krysser Saelemaekers tverrliggeren med et skudd fra over tjue meter. I det 45. minutt doblet Bologna ledelsen: en langvarig og godt studert handling av rossoblù: en pasning i midten til El Azzouzi som sender den med brystet til Zirkzee, finte på venstre fot og skudd som slår Svilar for et ekstranummer.

Romerne startet andre omgang med foten trykket på gasspedalen og i det 5. minutt skapte de en mulighet for El Shaarawy. «Faraoen» skyter fra kanten av området og treffer Posch i ansiktet, som bestemmer seg for å redde noen få skritt fra linjen. I det 11. minutt lukket Roma gapet med Azmoun, som kom inn for noen minutter siden: innlegg fra høyre av Pellegrini og heading av den tidligere Bayer-spilleren, først blokkert av Skorupski, så et nytt forsøk reddet av polakken som ikke klarte å ta den tredje returen fra noen få skritt av Azmoun. Vertene presset på på jakt etter en utligning, men i det 20. minutt tok de det tredje målet på kontringen: Giallorossi mistet ballen på midtbanen og gjestene starter på nytt med tre touch som sender Saelemaekers igjennom på mål, en lobb over keeper og det står 3-1 til rossoblù.

Målet slukket iveren til Roma som endte kampen i nedgang, kanskje også slitne fra torsdagens kamp mot Milan i Europa League. I det 38. minutt prøver Cristante å heade ballen fra et hjørnespark, men misser målet. To minutter senere kommer Cristante ut erstattet av Joao Costa som får sin debut i Serie A. I det 41. minutt hjemmelagets siste sjanse: Joao Costa klarer å heade den inn, Azmoun holder ballen på banen og legger den på midten, keeperklareringen blir god for Pellegrini som med venstrefoten avslutter høyt. I tilleggstid hadde Saelemaekers en sjanse til å skyte fra kanten av området, og bommet så vidt på målet.