Inter Scudetto, Milan slo 2-1 i derbyet: Inzaghi-mester i Italia

Inter er italienske mestere 2023-2024. Nerazzurri trener av Inzaghi vant scudettoen, den 20. i klubbens historie, takket være en 2-1-seier i derbyet på Milan-banen i kampen som gjaldt den 33. kampdagen. Mål fra Acerbi og Thuram de er verdt suksessen som den aritmetiske tittelen garanterer: med 86 poeng kan ikke Inter lenger nås av søskenbarna, fast på 69.

Kampen

Scudetto-derbyet (for Nerazzurri) begynner med en studiefase. Milan, med Leao som sentral spiss i en uvanlig formasjon, prøver å rykke frem posisjonene til Theo Hernandez og Musah på flankene. Inter, som ofte skjedde i de siste derbyene, trakk seg kompakt tilbake og overlot banen til sine rivaler. Den første konklusjonen kommer i det 8. minutt: Lautaro tar imot og skyter, og sikter veldig høyt. På 10′ Inter igjen, med Pavards heading i en offensiv projeksjon: ball ut.

Nerazzurri-trykket øker og målet kommer i det 18. minutt. Hjørne fra Dimarco, Pavard forlenger banen og Acerbi, stasjonert ved lengste stolpe, scorer med en heading: 0-1. I en kamp med høy nervøsitet kjente Milan på klem og risikerte å kollapse i det 25. minutt. Thuram snur på Dimarco med en hæl, et innlegg rettet mot Lautaro som bommer på målet fra noen få skritt unna.

Milan dukket opp i det 29. minutt med Leaos første skudd. Portugiseren har et fritt felt og flyr, hopper Acerbi og prøver å stikke hull på Sommer: Nerazzurri-keeperen redder seg selv. Kampen varmer enda mer før pause. I det 38. minuttet gir Barellas angrep Thuram en bevegelig straffe: stolpen chipped. På den annen side, i det 40. minutt prøver Calabria å tegne jokeren: Sommer gjør opp for det. I en rekke anledninger ble det også applaus til Maignan som nektet Nerazzurri sitt andre mål i det 41. minutt ved å stoppe Mkhitaryan.

I starten av andre omgang doblet Inter ledelsen. Langt kast med pinner, Thuram forsvarer ballen og når han kommer inn i Rossoneri-området laster han av et vinklet lavt skudd: Maignan slått, 0-2 i det 49. minutt. Milan opplevde en nervøs reaksjon, men kvaliteten på Rossoneris spill tok ikke av. Inter forble kompakt og ryddig, uten å innrømme noe til sine fettere. Nerazzurri spiller med letthet, i det 62. minutt tar Mkhitaryan seg friheten til å prøve å score et Eurogoal fra midtbanen: et resultat som kan revideres mye.

Milan leter etter det siste desperate angrepet for å gjenåpne kampen. Pulisic prøver å skremme Sommer i det 72. minutt, men skuddet med venstrebenet er unøyaktig. Kort tid etter prøver Theo Hernandez, men Nerazzurri-målet risikerer ingenting. I det 80. minutt scoret Milan. Fra et hjørne spiller Leao for Gabbia: Sommer motsetter mirakuløst headingen, men kan ikke gjøre noe på Tomoris tap-in, 1-2.

Inter, som hadde kontroll over kampen i store strekk, mistet fatningen og risikerte å slippe inn en utligning i det 83. minutt. Sommer og Bastoni nøler, Okafor finner tid til avvisningen og nærmer seg den oppsiktsvekkende 2-2. Slutten er, forutsigbart, på nervene. Theo Hernandez, Dumfries og Calabria blir utvist. Inter vinner og er italiensk mester.