Nitra lar seg ikke avskrekke i jakten på mesterskapstittelen

HK Nitra hockeyspillere vant i den tredje sluttspillfinalen.

Tipos extraliga: Nitra lar seg ikke avskrekke i jakten på mesterskapstittelen.  Hun slo helt klart Spišská også på sin egen is
Gleden til Nitra-spillere etter et mål i den tredje kampen i finalen i Tipos extraliga-hockey-sluttspillet. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hockeyspillerne til HK Nitra vant den tredje finalekampen i Tipos extraliga-sluttspillet over HK Spišská Nová Ves 5:1. I serien spilt for fire vinnerkamper leder de allerede 3:0 og er en triumf unna tittelen. «Korgonene» vil kunne forsegle sin andre Vladimir Dzuril Cup i historien onsdag (24. april) på hjemmeis (18.00).

Spišiaci klarte ikke å gjøre den viktige starten på møtet. Nitranians fløy på motstanderen og etter bare 66 sekunder vant Gill med en backhand i en separat flukt. «Rysy» falt også i det fjerde minuttet, da hjemmelaget til og med kom i undertall tre mot én, og med et skudd i øvre del av målet lyste Jackson opp Nitra Arena.

I tillegg ble «Corgoňov» holdt av fremragende Kašík, som nøytraliserte minst to av gjestenes mål. Det spente hjemmelaget ledet med tre mål i det 12. minutt, da Buček fikk et gjennombrudd med et skudd på isen. Spišiaciene klarte imidlertid å slå tilbake og på slutten av første omgang ble Björkung redusert i et powerplay.

Gjestene økte aktiviteten betydelig i midtpartiet, og stengte hjemmelaget i sonen flere ganger, men de klarte ikke å finne oppskriften på Kašík. Nitra utnyttet dette rett i begynnelsen av tredje periode, da Jackson i det 43. minutt scoret for andre gang i kampen og ga laget sitt en komfortabel ledelse.

Den definitive oppsigelsen til Spišská i møtet ble brakt i det 55. minutt, da hjemmelaget Čederle rømte alene fra midten av banen og bare én spiller av gjestene klarte å komme seg tilbake. Surák stoppet avslutningen til Čederle da han falt, men reiste seg så fra isen, som ble brukt av den ankommende Bača – 5:1.