Atalanta-Fiorentina 4-1, Gasperini i den italienske cupfinalen mot Juve

Atalanta slo Fiorentina 4-1 i den andre etappen av semifinalen i Coppa Italiavelter 1-0-nederlaget i den første etappen og kvalifiserer seg til finalen: 15. mai møter Gasperinis lag Juventus.

Kampen

Fiorentina startet med foten på gasspedalen og utfordret Carnesecchi ved tidlige anledninger. Bergamo-keeperen blokkerte Nico Gonzalez sitt skudd i det 5. minutt og var oppmerksom på Belottis forsøk i det 7. minutt. Ved det første angrepet slår Atalanta til. En retur favoriserer Koopmeiners som spurter mot Terraccianos mål og treffer målet med en kirurgisk venstrefot: 1-0 i det 8. minutt. Fiorentina ble rystet, og Nerazzurri slapp umiddelbart inn et ekstranummer. Koopmeiners stjeler ballen på midtbanen, pausen fører til Scamaccas skudd: skremmende høyrefotskudd og spektakulært mål, men VAR kansellerer alt på grunn av et tråkk gitt av Koopmeiners til Beltran i starten av aksjonen.

Fiorentina slår seg ned og flytter tyngdepunktet fremover. De beste mulighetene tilfaller imidlertid hjemmelaget. Koopmeiners, alltid han, snur og skyter i det 24. minutt: Terracciano er oppmerksom. De Ketelaere dukker opp mot slutten av første omgang, venstrefoten er unøyaktig med noen få centimeter.

Andre omgang åpner med et slag for Fiorentina. Milenkovic bommer på redningen, lar Scamacca rømme og slår ham ned: rødt kort, bratsj med 10 mann fra det 53. minutt. I undertall klarer Fiorentina å rette opp kampen. Frispark fra Biraghi, Martinez Quarta er fri til å heade i salig ensomhet: 1-1. Atalanta tok støtet og satte i gang igjen på jakt etter målet som ville være verdt ekstraomganger. Oppdrag utført i det 75. minutt med et mesterverk fra Scamacca. De Ketelaeres takling og saksespark av midtspissen: 2-1. Da overtid virket som den uunngåelige epilogen, plasserte vertene en dødelig en-to i overtid. I det 94. minutt blir Lookman servert av Scamacca på kanten av offside, venstre fot i kryss og 3-1. På slutten senker Pasalic teppet: 4-1, Atalanta i finalen mot Juve.