Liverpools Premier League tittelbud rystet av Everton, Man United overlever Blades skrekk

Evertons Dominic Calvert-Lewin feirer å score laget sitt andre mål i Premier League-kampen mot Liverpool på Goodison Park 24. april 2024. (Michael Regan/Getty Images)

• Liverpools tittelhåp fikk et stort slag etter at de tapte 2-0 for rivalene Everton.
  • Manchester United samlet seg for å slå Sheffield United 4-2.
  • Et annet sted onsdag kveld slo Crystal Palace Newcastle 2-0 og Bournemouth vant 1-0 borte mot Wolves.
  • For flere Premier League-nyheter, besøk vår .

Liverpools tittelbud i Premier League fikk et ødeleggende slag i et 2-0-tap mot Merseyside-rivalene Everton, mens Manchester United sparte Erik ten Hags rødmer med en 4-2-seier mot lavmælte Sheffield United onsdag.

Jurgen Klopps lag ble slått på Goodison Park for første gang på 14 år i et brutalt tilbakeslag for håpet om å fange lederne Arsenal.

Jarrad Branthwaite førte Everton i ledelsen i det 27. minutt da forsvarsspilleren presset ballen under Liverpool-keeper Alisson Becker via stolpen etter at de røde klarte å klarere et frispark.

Med Liverpools Mohamed Salah nok en gang sliter med å omsette sjanser til å utligne, leverte Everton-spissen Dominic Calvert-Lewin knockout-støtet med en heading i det 58. minutt.

Andreplasserte Liverpool er fortsatt tre poeng bak Arsenal, som har en enormt overlegen målforskjell, og begge sider har fire kamper igjen.

Tredjeplasserte Manchester City, som besøker Brighton på lørdag, vil bli kronet til engelske mestere for en enestående fjerde sesong på rad hvis de vinner sine seks siste kamper.

Liverpool har angivelig åpnet samtaler med Feyenoords Arne Slot for å ta over etter Klopp, hvis lange farvel ser ut til å ende med et klynk.

Det neppe scenariet Klopp så for seg da Liverpool slo Chelsea i ligacupfinalen i februar.

Den gang var laget hans i kamp om en firdobling som ville ha avsluttet hans siste sesong på spektakulær måte.

I stedet er slutten på Klopps ni år lange regjeringstid i ferd med å bli en fuktig strid, med Liverpool slått ut av FA-cupens kvartfinale av Manchester United og tapt mot Atalanta i samme fase av Europa League som tittelutfordringen deres forsvinner.

«Arsenal og Manchester City må ha et veldig dårlig øyeblikk,» sa Klopp på spørsmål om Liverpool kan vinne tittelen.

«Jeg vet ikke. Jeg kan bare be om unnskyldning for i dag til folket. Vi burde ha gjort det bedre, men det gjorde vi ikke.»

På Old Trafford fulgte Ten Hags side to ganger til ligaens bunnklubb før Bruno Fernandes kom sin beleirede manager til unnsetning i andre omgang.

Jayden Bogle ga Blades ledelsen, og selv om Harry Maguire utlignet før pause, gjenopprettet Ben Brereton Diaz gjestenes fordel like etter pausen.

Fernandes til unnsetning

Fernandes reddet ut Ten Hag med en straffeutligning før den portugisiske midtbanespillerens langdistanserakett satte United foran med ni minutter igjen.

Rasmus Hojlund fikk Uniteds fjerde for å sikre at de endelig kunne nyte en første ligaseier på fem kamper siden de slo Everton 9. mars.

Engelske Premier League-resultater:

Onsdag:

Crystal Palace 2 (Mateta 55, 88) Newcastle 0

Everton 2 (Branthwaite 27, Calvert-Lewin 58) Liverpool 0

Manchester United 4 (Maguire 42, Fernandes 61-penner, 81, Hojlund 85) Sheffield United 2 (Bogle 35, Brereton Diaz 50)

Wolves 0 Bournemouth 1 (Semenyo 37)

Tirsdag:

Arsenal 5 (Trossard 4, White 52, 70, Havertz 57, 65) Chelsea 0

Spiller på torsdag:

Brighton mot Manchester City (21:00 SA-tid)

Det var en midlertidig utsettelse for Ten Hag, som håper å redde Uniteds sjette sesong ved å vinne FA-cupen og avslutte høyt nok til å kvalifisere seg til Europa League.

Ten Hag tålte sviende kritikk etter at United snublet inn i FA-cupfinalen med en sprudlende straffesparkseier etter å ha blåst en tremålsledelse mot andrelags Coventry søndag.

«Jeg synes vi spilte ganske bra, og skapte også mange flere sjanser. Mange positive. Men også negative. Å slippe inn to mål fra gaver. Det er uakseptabelt. Vi ønsker å spille dynamisk, angrepsfotball,» sa Ten Hag.

Dommer Stuart Attwell ble involvert i ytterligere kontroverser etter omstridt å nekte et Wolves-mål i Bournemouths 1-0-seier på Molineux.

Attwell var allerede i søkelyset for sin rolle som VAR i å nekte Nottingham Forest tre straffer i søndagens 2-0-nederlag mot Everton, noe som førte til at Forest insinuerte skjevhet da han støtter nedrykksrivalene Luton.

Denne gangen dømte han Matheus Cunha for å ha felt Justin Kluivert i en off-the-ball-hendelse i oppbyggingen til Hwang Hee-chans utligning i andre omgang, som så ut til å ha kansellert Antoine Semenyos åpning.

Attwell forble midt i kampen da han viste et rett rødt kort til Bournemouth-forsvareren Milos Kerkez for en felling på Matt Doherty.

Jean-Philippe Mateta scoret for en femte hjemmekamp på rad for å sparke Crystal Palace til 2-0-seier over Newcastle.

Mateta brøt dødpunktet i det 55. minutt og la til det andre sent for å avslutte Newcastles fire kamper ubeseirede løp og skade deres utsikter til å kvalifisere seg til Europa.