«Riga» FC spiller uavgjort med spillerne til «Valmiera» FC, og sikrer seg mesterskapstittelen i RFS

Før siste kamp ledet Riga FC med ett poeng over RFS og innsatsen var høy.

Før kampen uttalte pressesekretæren til «Riga FC» Krišs Upenieks at laget er i et humør som før en viktig kamp. Siden januar har hovedoppgaven til «Riga FC» vært å vinne mesterskapstittelen, som gigantene klarte å oppnå for flere år siden.

Samtale før spillet med Kriša Upeniek

I mellomtiden innrømmet hovedtreneren til «Valmiera FC» Jurģis Kalns at denne sesongen gikk som bakker for fjorårets mesterlag. Imidlertid ønsker laget å nyte spillet og gi fansen en god følelse, og prøver å avslutte denne sesongen på en positiv måte.

Samtale før spillet med Jurgis Kalna

Første omgang ble spilt eventyrlig – begge lag skapte farlige episoder, men klarte ikke å score.

I pausen la ikke fotballjournalisten Edmunds Novickis skjul på sin overraskelse hos LTV over at «Riga FC» ikke viste den type dominans som kunne forventes i en kamp hvor mesterskapstittelen står på spill. Det var forventet at folket i Riga ville presse mer og ikke gi så mange baller til folket i Valmiera.

En samtale med Normunda Nowicki

Novickis uttrykte at Valmieri kan betrakte denne sesongen som en suksess, tatt i betraktning det store salget av spillere. Novickis påpekte også at «Valmiera FC» også kunne gått lenger i Eurocups, om den bare hadde håndtert salget av spillere dyktigere.

I det 61. minutt ble resultatet på resultattavla endelig endret, og ikke akkurat slik fotballeksperter hadde spådd – «Valmiera FC» tok ledelsen. Et vellykket samarbeid mellom de tre mennene, og målet ble scoret av Aliones Ndoja, som slo «Riga FC»-keeper Rihardas Matrevica, som ble den latviske mesteren bare i forrige sesong som en del av «Valmiera FC».

«Valmiera FC» tar ledelsen

I fortsettelsen av spillet fortsatte folket i Valmiera å kile nervene til folket i Riga. Og samtidig fant dramatiske hendelser også sted i Riga, Jānis Ikaunieks scoret et straffespark på 11 meter, og satte RFS i ledelsen mot «Metta». For hvert minutt rykket den ettertraktede mestercupen fra sesongens leder «Riga FC»…

RFS vinner mesterskapet

I det 90. minutt, et halvt skritt nærmere mesterskapstittelen – Antonijs Contreras utlignet resultatet og gjorde 1:1. Spillet endte med dette resultatet, noe som tillot «Riga FC» å tjene så mange poeng i dette spillet, noe som ikke var nok til å bli mester.

«Riga FC» uavgjort 1:1

Etter kampen innrømmet Emīls Birka fra Valmieri overfor LTV at han kunne føle nervøsiteten til motstanderen. «Vi ønsker å vinne hver kamp, ​​selv om det ikke avgjør noe,» sa spilleren og la til at han også ønsket å avslutte denne kampen med en seier.

Samtale etter kamp med Emil Birkas

Etter kampen la Jurgis Kalns ikke skjul på gleden over spillet, og uttalte at den siste sesongen var interessant. Ja, to lag dominerte i løpet av sesongen, men RFS spilte etter hans mening vakrere fotball.

Samtale etter spillet med Jurgis Kalna

RFS er mester i Premier League-sesongen med 89 poeng, etterfulgt av «Riga FC» med 88 poeng, mens FK «Auda» beholder bronseposisjonen med 58 poeng. «Valmiera» er nummer fire med 53 poeng. «Liepāja» ligger på femteplass med 51 poeng, FS «Jelgava» er på sjetteplass med 40 poeng, «Daugavpils» er på sjuendeplass med 36 poeng, og «Tukums/Telms» med 35 poeng beholder sin plass i Premier. Liga neste sesong også. «Metta» ligger på niendeplass med 33 poeng, men sett på tabellen er plassen i superligaen tapt til tiendeplassvinneren «Super Nova», som klarte å samle kun 14 poeng i sesongen – i stedet for dette laget , i henhold til regelverket, vil det beste ikke-innbytterlaget i Future League «Grobiņas» finne sted SC/LFS. Derimot venter vinneren av 9. plassen i ligaen, FK «Metta» på omkamp med Skanstes SK om plass i tippeligaen.