Allegri vinner den italienske cupen

Juventus vinner den 15. italienske cupen i sin historie. Max Allegris lag vinner 1-0 over Atalantai finalen på den olympiske stadion i Roma, takket være målet til sin midtspiss Dusan Vlahovic og kan feire å vinne trofeet, og skille Inter og Roma ytterligere med 9 hver.

Videre blir Allegri den første treneren i historien til å vinne den italienske cupen fem ganger, og overgår Sven-Göran Eriksson og Roberto Mancini på fire. Bitter oppvåkning for Gasperinis Atalanta. Nerazzurri skal prøve å gjøre opp for seg i Europa League 22. mai i Dublin mot Bayer Leverkusen.

Kampen

Allegri starter fra 1. minutt med Vlahovic-Chiesa-duoen, mens den nye spilleren er Iling som femte til venstre med Cambiaso til høyre og Nicolussi Caviglia midt på banen. Gasperini velger imidlertid Lookman og De Ketelaere foran, med Koopmeiners i støtte og Pasalic som midtbanespiller, mens de Roon rykker opp forsvarslinjen med Hien og Djimsiti.

Juve startet umiddelbart sterkt og brøt øyeblikkelig dødpunktet og dirigerte kampen. I det 4. minutt serverer Cambiaso vertikalt Vlahovic som vinner den fysiske duellen med Hien og, foran Carnesecchi, slår ham for 1-0. Atalanta kjente klypet og i det 8. minutt startet Juventus på nytt med en fin hæl fra Vlahovic, men Djimsiti satte den i en corner fra Iling Jrs siste kryss. Et minutt går og Bianconeri er fortsatt farlig: Nicolussi Caviglias kryss og Gatti sender den høyt. Atalanta prøver å reagere i det 10. minutt på en turnover av Cambiaso, Lookman skyter med første intensjon, men blokkerer Danilo. Gasperinis lag skrur opp varmen og i det 13. minutt kommer Pasalic inn sentralt, men en touch fra Bremer letter Perins exit.

Bianconeri venter på at motstanderne starter på nytt, og drar fordel av Chiesa og hans midtbanespillere, samt den gode ånden og den psykofysiske tilstanden til Vlahovic. I det 34. minutt forsøker De Ketelaere, men sløser ved å sparke høyt over tverrliggeren. På slutten av omgangen i det 44. minutt skyter Pasalic fra kanten, men Gatti redder målet med et skli.

I starten av andre omgang tok Atalanta umiddelbart ledelsen igjen, og i det 50. minutt etter et innlegg fra Ruggeri grep ikke Iling inn og sendte Zappacosta ut av kontroll. I det 51. minutt prøver Lookman, men skuddet blir avvist til corner. Nerazzurri presset og knuste Juve på egen banehalvdel: I det 58. minutt headet Koopmeiners utenfor. Kampen blir nervøs og Juve utnytter det. I det 64. minutt en ny Juventus-kontring, med Chiesa som losser på Vlahovic som slår to motstandere og avslutter, men en avvisning fra de Roon lar Carnesecchi redde. I intervensjonen forblir imidlertid de Roon på bakken etter den store nedleggelsen. Nederlenderen drar i tårer, med Tolói på sin plass.

Atalanta fortsetter å presse og i det 71. minutt kontrer Miranchuk et innlegg fra Ruggeri og sender det høyt. Juve reagerer i det 74. minutt, men Vlahovics mål blir avvist for millimeter offside av VAR, hvor angriperen hadde avvist Cambiasos kryss med hodet. Kampen er intens og Atalanta nærmer seg utligning: I det 79. minutt kommer Lookman tilbake på høyresiden og avslutter med presisjon, men treffer utsiden av stolpen. Juve skalv, men svarte og i det 83. minutt traff Miretti, som nettopp hadde kommet inn, tverrliggeren med et diagonalt skudd. I full overtid er Atalanta fortsatt i angrep: i det 94. minutt avslutter Ederson fra et frispark, men Perin avviser. Allegri blir rasende over dommerens avgjørelser og blir utvist i det 95. minutt, men nå det er over og Juve kan feire.