Juve-Monza 2-0, mål fra Chiesa og Alex Sandro: Bianconeri nærmer seg med seier

Juventus avslutter mesterskapet med en 2-0-seier på Stadion mot Monza. Takket være denne suksessen, signert av mål fra Chiesa og Alex Sandro (i hans siste med Juventus), rykker laget som trenes av Montero til 71 poeng på tredjeplass i Serie A, i påvente av de to kampene som Atalanta må spille for øyeblikket -5 bak. Bianconeri. Palladinos Monza ender året på 12. plass med 45 poeng.

Kampen

Monza starter bra og kommer gjentatte ganger nær å ta ledelsen. I det 9. minutt kommer D’Ambrosios luftskudd fra et frispark, blokkert av Perin med ballen som havner i området før Izzo, deretter Mota og til slutt Colpani, men de tre forsøkene blir alle blokkert av Juventus-forsvaret. Juve svarer i det 17. minutt med Iling-Junior som henter tilbake en god ball og serverer Fagioli som krysser fra kanten og treffer tverrliggeren.

I det 25. minutt var Juve nok en gang farlige med Chiesa som kom inn i området og kombinerte med Yildiz som, ansikt til ansikt med Sorrentino, så etter Milik, forventet av Izzos nedleggelse. Men Bianconeri trengte bare to minutter for å legge kampen på is: i det 26. minutt mottar Chiesa fra Milik, hopper D’Ambrosio vinner en takling, går inn i området og skyter til nærmeste stolpeslo Sorrentino 1-0. I det 28. minutt doblet Juve ledelsen med Alex Sandrosom slår Mota på Fagiolis corner og gjør 2-0.

I begynnelsen av andre omgang prøvde Monza å åpne den igjen, men i det 51. minutt motarbeidet Pinsoglio, som erstattet Perin i mål, Birindelli med en flott refleks. Laget til Montero reagerer og i det 53. minutt klarer de nesten tre: Yildiz går unna på venstresiden og passerer igjen for Chiesa som treffer stolpen med et krøllskudd. I det 60. minutt var Juve fortsatt nær scoring: Fagioli fant Chiesa, som kun ble stoppet av den utmerkede lave utgangen til Monza-keeperen.

Så i det 71. minutt var det Yildiz sin tur som ankom området på omstart og skjøt med venstre fot, og fant responsen fra Sorrentino. I det 74. minutt avsluttes Alex Sandros eventyr i svart-hvitt, med lang applaus fra stadion, den til Tiago Djaló begynner i hans sted. I det 75. minutt var Pinsoglio nok en gang hovedpersonen og avviste instinktivt Djurics heading. Monza stengte med ti mann i det 90. minutt på grunn av Zerbins utvisning for dobbeltgult. I full overtid i det 92. minutt presser Miretti seg inn i området så snart han kommer inn i området, henter ballen tilbake og avslutter med et skudd som treffer stolpen igjen, det tredje, men dommeren Ferrieri Caputi stopper alt på grunn av en felling av Juventus midtbanespiller. I det 93. minutt ba Monza om straffe for en fouling av Weah på Mota men etter en kontroll av VAR plystrer dommeren et frispark til Juve for en tidligere håndball av Pessina. Det er ikke mer tid, slik slutter Juve og Monzas sesong.