Juventus-Udinese 0-1, Allegri i krise: resultat og rangering

Juventus blir beseiret hjemme av Udinese som vinner 1-0 i Torino i kampen planlagt i dag for den 24. kampdagen i Serie A. Friulianerne avanserte med et mål fra Giannetti, som scoret i det 25. minutt. Allegris lag forblir på 53 poeng, -7 bak lederne Inter som også har en kamp å gjenopprette, og nå har en enkelt poeng fordel over Milan. Udinese stiger til 22 poeng og frigjør seg fra nedrykksstreken.

Kampen

Juve starter med foten på gasspedalen og blir umiddelbart farlig: i det 7. minutt berører Cambiaso fra kloss hold, Okoye slipper unna med det. Den livlige starten er en illusjon, tempoet synker og kvaliteten på showet synker. Allegris team viser de vanlige vanskelighetene med å bygge og Udinese kan kontrollere situasjonen uten å risikere noe. Friulianerne kan også se fremover, og takket være en skrekk fra Alex Sandro finner de målet i det 25. minutt.

Brasilianeren gjør en feil i forsøket på å rydde området, hans touch blir en gylden assist for Giannetti som bare må banke den inn i nettet: 0-1. Reaksjonen til vertene er alle nerver. I det 28. minutt bygger Cambiaso og tilbyr en utmerket ball til Milik, polakken sløser dårlig. Angriperen kunne forløse seg selv i det 42. minutt på Alex Sandros innlegg, men konklusjonen var sentral.

Juve grubler på fotball i starten av andre omgang mens de venter på en gunstig episode. I det 56. minutt avverger Milik et lavt innlegg, det lave skuddet «reddes» på et skli av Perez: For dommeren Abisso og for VAR er alt i orden. Dommeren grep i stedet inn i det 59. minutt for å annullere målet scoret av midtspissen med en heading: Fra Chiesas hjørne krysset ballen backlinjen. I andre omgang skjøt aldri Juve på mål. Okoye tok en risiko først i det 82. minutt, da Yildiz – et av byttene bestemt av Allegri, ikke klarte å klare en innbydende ball servert av Cambiaso. Den endelige tvangen fra hjemmelaget er ikke der: Udinese slår Torino og vinner den tredje seieren i mesterskapet.