Roma skjelver nå for Champions League

Genoa slo Bologna 2-0 i den helrøde og blå kampen på mesterskapets siste dag. Ligurerne vant med mål fra Malinovskiy, som scoret i det 13. minutt med et kirurgisk venstrefotskudd, og fra Vitor Oliveira, som scoret i det 59. minutt ved å kutte inn på Gudmundssons skudd. Seieren gjør at Genoa trent av Gilardino kan avslutte mesterskapet på 49 poeng. Thiago Mottas Bologna, som allerede er kvalifisert til Champions League, står fortsatt på 68 poeng. Bolognesiske feiltrinn risikerer å koste Roma dyrt: Giallorossi, sikker på sjetteplass, ville kvalifisere seg til Champions League hvis Atalanta, vinnere av Europa League, endte på femteplass. Bergamo-laget har 66 poeng og må spille 2 kamper: på søndag tar de imot Torino, så tar de igjen kampen mot Fiorentina. En enkelt seier ville være nok for Nerazzurri til å ta forbi Bologna og dømme Roma til Europa League.