Bronse til David Popovici i finalen på 100 m fri fra EM i kortbane fra Otopeni. Romanias andre medalje fra konkurransen

OPPDATERING 19.22: David Popovici vant bronsemedaljen på 100 meter fri på utrolig vis. Han kom i mål med tiden 46,05. Han ble den 8. og 7., og i den siste puljen gjorde han en enorm restitusjon.

Det er Romanias andre medalje på dette europeiske arrangementet, etter Andrei Ungurs bronse på 100 meter rygg.

OPPDATERING KL 19.00: Robert-Andrei Badea endte på 5. plass i 400 m blandet finale, med tiden 4:07.57. Bare 16 år gammel oppnådde den rumenske atleten en utmerket tid i en finale vunnet av italieneren Alberto Razzetti (3:57.01).

Opprinnelige nyheter:

European Short Course Swimming Championships (25m) fra Otopeni avsluttes søndag 10. desember 2023. Et av de siste løpene blir finalen på 100m fri, hvor også David Popovici kvalifiserte seg.

Rumeneren hadde sjette gang (46.48) og skal konkurrere i syvende bane. I semifinalen ble beste tid oppnådd av franske Maxime Grousset (45,63).

Lørdag 9. desember 2023 ble Popovici nummer fire i finalen på 200 meter fristil. Han kom inn i finalen fra favorittbanen, hadde en utmerket start, men mistet fordelen som ble oppnådd i den første puljen og implisitt pallen.

Den unge mannen ble applaudert av de mer enn 1000 menneskene som var til stede på tribunen ved bassenget til Otopeni svømmekompleks.

De viste tricolor flagg og oppmuntret den unge idrettsutøveren.

«Det er ingen måte jeg kan gjøre min beste tid hver gang,» sa han.

Han er ikke den eneste rumeneren i en finale

Romania har foreløpig kun én medalje på den europeiske kortbanen, holdt i vårt land. Det handler om medaljen som ble vunnet av Andrei Ungur, 25 år, som tok bronsen på 100m rygg.

Det var Romanias 14. medalje ved EM i kortbanesvømming, ifølge . En av dem er David Popovicis gull fra Kazan, fra 2021, på 200m fristil.

Dessuten skal en annen rumener konkurrere i en finale søndag 10. desember. Det handler om Robert-Andrei Badea, kvalifisert i 400m blandet finale. Han skal konkurrere før Popovici, fra 18:48.