Chelseas sene show fordyper Crystal Palace-krisen

Chelseas Conor Gallagher feirer etter å ha scoret under Premier League-kampen mot Crystal Palace på Selhurst Park 12. februar 2024. (Foto: Vince Mignott/MB Media/Getty Images)

• Chelsea skjøt sent for å slå Crystal Palace 3-1 i Premier League mandag kveld.
  • Conor Gallagher satte inn en rekke mål og Enzo Fernandez la til det tredje.
  • Palace har kun vunnet tre ganger på 19 kamper denne sesongen.
  • For flere sportsnyheter, gå til Forside.

Conor Gallagher slo til to ganger for å dømme sin tidligere klubb Crystal Palace til et ødeleggende 3-1-tap mandag og holde Chelsea i jakten på europeisk fotball neste sesong.

De skadeherjede Eagles var på vei mot en kjempeseier i kampen for å forbli i Premier League da Jefferson Lermas langdistanseangrep åpnet scoringen.

Men Palace har vunnet bare tre ganger på 19 kamper og ble angret sent etter at Gallagher utlignet innen to minutter etter andre omgang.

Gallagher skjøt hjem sitt andre for natten og Enzo Fernandez la til den tredje på stoppetid for å løfte Chelsea opp til 10. og innenfor to poeng fra sjuende.

Tap etterlater Palace fortsatt bare fem poeng over nedrykksstreken på 15. plass.

Hjemmelaget ble desimert av viktige skader med alle tre stjernespillerne deres Eberechi Eze, Michael Olise og Marc Guehi utelukket.

Manager Roy Hodgson og klubbens styre er under ild fra fansen og bannere holdt oppe før avspark tok sikte på en «svak klubbkultur» og «svak overføringspolitikk».

Men Palace mer enn holdt stand de første 45 minuttene takket være nok en svak Chelsea-opptreden på bortebane.

Mauricio Pochettino hadde hyllet lagets 3-1 FA-cupseier i Aston Villa forrige uke som lagets «beste prestasjon i sesongen.»

Det var imidlertid tilbake til tegnebrettet for argentineren i første omgang på Selhurst Park da Chelsea var fotgjenger i besittelse og ble straffet.

Noni Madueke ble lett mobbet ut av besittelse på kanten av sitt eget felt og ballen falt til Lerma for å ta sikte og skyte i det øverste hjørnet bortenfor Djordje Petrovic.

Det tok til pause i første omgang før Chelsea i det hele tatt registrerte et skudd da Gallagher dro innsatsen over mål.

Men det var en advarsel Palace ikke tok hensyn til.

Starten på andre omgang ble forsinket mens dommer Michael Oliver søkte å reparere kommunikasjonsenheten hans med assistentene og VAR.

Og Palace ble forkjølet på omstarten da Gallagher, som nøt et vellykket låneopphold hos Palace i 2021/22-sesongen, knuste Malo Gustos kryss.

Chelsea fikk et tilbakeslag da Thiago Silva ble tvunget ut med en lyskeskade som sannsynligvis vil holde ham ute av ligacupfinalen mot Liverpool senere denne måneden.

Men de vil i det minste dra inn på en skremmende tur til Manchester City på lørdag med litt fornyet selvtillit takket være et sent show som tok alle tre poengene.

Palace holdt Cole Palmer i ro det meste av natten, men han viste seg likevel avgjørende med to assist på pause.

Den tidligere City-spilleren plukket ut Gallagher på kanten av boksen for å skyte hjem sitt tredje mål på to kamper etter å ha ikke scoret hele sesongen før da.

Palmer frigjorde deretter Fernandez da Chelsea galopperte fra den ene enden av banen til den andre på kontringen og han satte seg ned Daniel Munoz før han strøk inn i det øverste hjørnet.