Damelaget i basketball ledet med 22 poeng, men kom likevel ikke til OL

Damelaget i basketball ledet nesten hele veien gjennom kvalifiseringen mot Spania søndag, men tapte til slutt 73-72, så de kom seg ikke til OL.

Før avslutningsdagen hadde alle fire lagene noe å glede seg over, da de alle hadde én seier og ett tap etter to runder. I kampen tidlig på ettermiddagen slo Japan, som slo spanjolene og deretter tapte mot kaptein Norbert Székelys lag, til slutt Canada 86-82. Det betydde at det ungarske landslaget entret banen i visshet om at den siste kampen var en no-brainer for spanjolene. Vår måtte vinne denne for OL-kvoten.

Til tross for alt dette startet spanjolene bedre, men det ungarske laget snudde med en enorm ledelse fra 14-8, og vår kom bedre ut av ledelsen av første kvarter. Andre omgang var ganske oppsiktsvekkende, landslaget vant disse ti minuttene med 22-8, som de utviklet et ekstremt seriøst overtak med.

Etter pause ble spillet vårt mer bølgende, flere feil ble gjort i både forsvar og angrep, og Spania fikk med suksess fem poeng. Det var et øyeblikk i kampen da ungarerne ledet med 22 poeng (på 49-27), men man følte at de begynte å bli slitne, spesielt effektiviteten i forsvaret ble dårligere. Vi gikk inn i det siste kvarteret med en fordel på 64-50, noe som virket betryggende.

Men så kom kalddusjen, landslaget kjørte seg fast og motstanderen vår scoret 11 poeng på tre minutter, mens ungarerne aldri kom inn i ringen. Klokken var 6:50 da laget vårt til slutt scoret med en ledelse på 64-63.

Siste halvdel av kampen var neglebitende, med Ungarn som ledet 69-66, det var mange forhastede løsninger på begge sider av feilen. Endelig Reka Lelik med en trepoenger doblet han fordelen de siste to minuttene, men en ny vri kom, etter en timeout scoret spanjolene fem poeng, og omsatte deretter to straffer til 73-72.

Det er utmerket hele veien Grensen for Bernadette han hadde ballen til vinnerkurven med sju sekunder igjen av kampen, men skuddet hans gikk også utenfor kanten. I tillegg var ikke returen vår, og en ny mulighet dukket ikke opp, så selv om det ungarske landslaget var i ledelsen etter de første åtte minuttene, endte det med å bli beseiret.

Det ungarske kvinnelandslaget har vært i OL én gang så langt, i 1980, og ble nummer fire i Moskva.