Fehérváry scoret, Pospíšil med det første topoengspillet

Slafkovský ble erklært kampens tredje stjerne.

Den slovakiske hockeyspilleren Martin Fehérváry scoret onsdag kveld sitt tredje mål i den pågående NHL-sesongen. Imidlertid tapte hans Washington på isen til Buffalo 2:6. Hans landsmann Juraj Slafkovský scoret også og assisterte, Montreal beseiret Florida 5:3. Martin Pospíšil registrerte to assist, men Calgary mislyktes mot Anaheim 3:5. Šimon Nemec med New Jersey tapte mot Pittsburgh 3:6.

Fehérváry avsluttet ventetiden på et mål

Fehérváry slo et mål etter en 28-kampers pause, etter å ha scoret sist mot Penguins 2. januar. I kampen mot Sabres markerte han seg allerede i det tredje minuttet, da Michael Sgarbossa fant ham og den slovakiske forsvarsspilleren slo Ukku-Pekka Luukkonen med et hardt skudd fra blålinjen. Capitals ledet 1-0, men vertene ledet 2-1 etter første periode og triumferte til slutt med en forskjell på fire mål.

Fehérváry startet nok en gang i lagets første forsvarspar med John Carlson, og i tillegg til ett skudd, som betydde et nøyaktig treff, hadde han også tre treff, spilte 20:36 minutter og var Washingtons nest travleste spiller.

Han spilte 58 dueller denne sesongen og scoret 14 poeng (3+11). Gjestene tapte det tredje møtet på rad, men de holder fortsatt til sluttspillet. Den første formasjonen spilte en betydelig rolle i Buffalos triumf. John-Jason Peterka scoret to mål og la til en assist.

Tage Thompson, Alex Tuch og Rasmus Dahlin hadde alle en rekord på 1+2. Sabres beholdt sjansen til å gå videre til knockout-stadiet. Hjemmelagets spiss Jeff Skinner spilte sin 1000-årsjubileumskamp i NHL.

Slafkovský med en assist

Slafkovský startet tradisjonelt i den første formasjonen til Canadiens og scoret i den tiende av de siste elleve duellene. I begynnelsen av den tredje kom den slovakiske kantspilleren til pucken på den røde linjen, fant Cole Caufield, som gikk rundt Panthers-målet og satte pucken bak keeper Anthony Stolarz.

Den høyest draftede spilleren i 2022 og har 42 poeng (15+27) etter 74 dueller. Slafkovský spilte 18:46 minutter, noterte fem skudd, tre treff, la til et plusspoeng og tre to-minutters straffer.

Hockeyspiller Nick Suzuki (14) fra Montreal Canadiens feirer et mål med Col Caufield (22) og Juraj Slafkovski under den oversjøiske NHL-kampen mot Florida Panthers.Foto: TASR/AP

For andre gang på rad ble han erklært kampens tredje stjerne. Kaptein Nick Suzuki, som scoret to nøyaktige treff, og Sam Montembeault, med 37 vellykkede redninger, spilte en betydelig rolle i Montreals triumf mot Florida.

Pospišils to poeng hjalp ikke Calgary

Ikke en gang to assist fra Pospíšil hjalp Flames med å lykkes mot Ducks. For første gang i karrieren scoret den slovakiske forwarden to poeng i én kamp. I det 31. minutt startet aksjonen med ham, som ble avsluttet av Andrej Kuzmenko etter en individuell aksjon.

Midt i tredje del bommet Kuzmenko skuddet sitt og reduserte til 3:4, men det var alt for Calgary. Pospíšil brukte 15:16 minutter på isen, hadde ett skudd og syv treff. I år spilte han 55 kamper med åtte mål og tolv målgivende pasninger.

Flames tapte den sjette av de syv foregående duellene, og deres sjanse til å gå videre til sluttspillet er bare teoretisk. Anaheim lyktes etter fem kamper, Alex Killorn scoret to mål, Troy Terry hadde en balanse på 1+2 og Olen Zellweger hadde tre målgivende pasninger.

Pittsburgh ødela Devils i den tredje perioden

The Devils tapte mot Pittsburgh 3-6 i lagoppstilling med en tysker. Heltene til gjestene var Sidney Crosby og Yevgeny Malkin med to mål. Den russiske angriperen la også til en assist. Penguins kom spesielt ut i tredje periode, da de scoret fem nøyaktige treff og nøt sin fjerde triumf på de siste fem kampene.

Pittsburgh er tilbake i sluttspillet. De er bare tre poeng bak Washington, som har det andre jokerkortet i Eastern Conference. Tyskeren spilte 18:15 minutter og hadde to «minuser».

Boston bekreftet førsteplassen i Atlantic Division og triumferte på Nashville-isen 3:0. Linus Ullmark gjorde 31 redninger, og oppnådde sitt andre clean sheet for sesongen og åttende av sin profesjonelle ligakarriere.

Den svenske keeperen scoret også en assist i kampen. Bruins ble ledet av de tsjekkiske spissene David Pastrňák og Pavel Zacha, da begge scoret et mål og en assist. Charlie Coyle scoret også.