Nitra leder i semifinaleserien over Michalovci 1:0

Filip Bajtek scoret vinnermålet i det 55. minutt

Hockeyspillerne til HK Nitra triumferte i den første semifinalekampen i Tipos extraliga-sluttspillet på isen til HK Dukla Ingem Michalovce 3:2. Vinnermålet deres ble scoret av spiss Filip Bajtek i det 55. minutt. De tok ledelsen 1:0 i en serie på fire vinnerkamper, den andre duellen er berammet til torsdag (3. april) igjen i Michalovci.

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Nitra 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Mål: 8. Solenský (Bodák, Suja), 54. Wilkins (Heard, Acolatse) – 17. Jackson (Vitaloš, Kousa), 29. Buček (Gill), 55. Bajtek (Stacha, Buček). Dommere: T. Orolin, Žák – Stanzel, Knižka, utvisninger: 8:8 i 2 min., overveldende og svekket: 0:0, 3020 tilskuere.

Michalovce: Škorvánek – Bodák, Bindulis, Acolatse, Cibák, Michalčin, Macejko – Daugavinš, Newton, Wilkins – Puliš, Heard, Valach – Solenský, Suja, Paločko – Kabáč, Buc, Vašaš

Nitra: Aittokallio – Bomull, Mezei, Bača, Kousa, Stacha, Gajdoš, Vitaloš – Bajtek, Gill, Buček – Newell, Bubela, Jackson – Lacka, Čederle, Okoličány – Bačo, Hrnka, Pobežal

Hjemmelaget fikk en bedre start på kampen, da Paločko blokkerte sikten til keeper Aittokallia og Solenský åpnet stillingen – 1:0. I det 17. minutt utlignet Jackson da han avsluttet Nitras kontring med et skudd fra midtdistansen.

Begge lag hadde flere powerplay i første og andre periode, men det ble scoret mål under et jevnt antall spillere på isen. I det 29. minutt kastet Gill pucken mot Michaloviec-målet, og Buček overrasket målvakten Škorvánek.

Gjestene holdt en knapp ledelse frem til det 54. minutt, hvor Wilkins utlignet da pucken kom fra kloss hold etter Heards aksjon – 2:2. Dødstoppen varte imidlertid bare i 56 sekunder, da gjestene utnyttet forvirringen foran keeper Škorvánek i det påfølgende byttet, som ble slått av Bajtek.

Selv under kampen uten keeper i sluttsekundene klarte ikke Michalovci å utligne.