Nitra slo ut Michalovce og ble den første Tipos extraliga-finalisten

Michalovce ender på tredjeplass.

HK Nitra hockeyspillere ble de første finalistene i Tipos extraleague hockey i år 2023/2024. I den sjette semifinalekampen lørdag (13. april) beseiret de Michalovce 4:3 etter ekstraomganger på hjemmeisen og vant hele serien 4:2. Hjemmelagets helt var spiss Sebastián Čederle, som scoret klarsignalet i det 68. minutt. Befolkningen i Zemplín tok den endelige tredjeplassen.

Spillere fra Zobor vil spille om tittelen for sjette gang i historien til den høyeste slovakiske konkurransen. I kampen om Vladimír Dzuril Cup vil Corgoni møte den beste av HK Spišská Nová Ves og HC Košice, med Spišić som leder 3:2 i kampene. Det er sikkert at de ikke starter finaleserien på hjemmestadion, ettersom Spišská og Košice endte høyere etter den ordinære sesongen.

HK Nitra – HK Dukla Ingema Michalovce 4:3 etter ekstraomganger (0:0, 2:0, 1:3 – 1:0)

Mål: 24. Jackson (Kousa, Gajdoš), 32. Newell (Jakcson, Bubela), 56. Jackson (Buček), 68. Čederle (Lacka) – 52. Daugavinš (Suja, Santos), 57. Newton (Daugavinš, Bindulis), 60. Bindulis (Newton). Dommere: Orolin, Žák – Bogdaň, Stanzel, utvisninger: 4:4 i 2 minutter, overveldende og svekket: 0:0, 3600 tilskuere.
/seriens sluttstatus: 4:2, Nitra gikk videre til finalen/

Nitra: Aittokallio – Bomull, Mezei, Bača, Kousa, Stacha, Gajdoš, Fatul – Bajtek, Gill, Buček – Newell, Bubela, Jackson – Lacka, Čederle, Okoličány – Bačo, Hrnka, Pobežal

Michalovce: Škorvánek – Michalčin, Bindulis, Bodák, Suja, Drgoň, Macejko, Jasečko – Daugavinš, Newton, Santos – Pulis, Wilkins, M. Valach – Kabáč, Buc, Vašaš – Fedor, Solenský, A. Varga

Etter en målløs førsteomgang scoret hjemmelaget et viktig førstemål for kampen. I det 24. minutt merket Kousa hull i gjestenes forsvar og fant Jacsko med en gjennomtrengende pasning. I en egen flukt siktet han mellom bena til Škorváneks og sendte «korgonene» i ledelsen.

Jackson spilte også en betydelig rolle i det andre nøyaktige angrepet, da han fant Newell foran mål fra hjørnet av banen, som rutinemessig la Škorvánek og økte forskjellen til to mål. Michalovciene måtte kaste alt inn i angrepet i tredje del, men tiden rant veldig raskt ut og i de første ti minuttene kunne de ikke få en betydelig mulighet.

De klarte det først i det 52. minutt, og det ble et kontaktmål med en gang. Sujas skudd ble fortsatt stoppet av tverrliggeren, men pucken i målfeltet falt rett under føttene til Daugavinš – 2:1. Nitra klarte imidlertid å reagere og i det 56. minutt sendte Jackson dem igjen i en tomålsledelse. Den amerikanske spissen kunne ha fullført hattricket på noen få sekunder, men bakhånden hans var kun rettet mot brystet til Škorváneks.

Det andre laget i den ordinære sesongen la ikke fra seg våpnene og reduserte Newton igjen på 62 sekunder. Gjestene fikk utnyttet momentumet og nøt etter et offensivt angrep utligningsmålet 49 sekunder før siste siren. Bindulis sendte duellen på overtid med et skudd fra blålinjen. I tilleggstiden jublet hjemmelaget til slutt i det 68. minutt, da Čederle vant og utløste eufori på stadion under Zobor.