Reds slo Crusaders for å bryte 25 år lang tørke i Christchurch

Harry Wilson fra de røde feirer å score et forsøk under runde 11 Super Rugby Pacific-kampen mellom Crusaders og Queensland Reds på Apollo Projects Stadium, 4. mai 2024, i Christchurch, New Zealand.  (Kai Schwoerer/Getty Images)

Harry Wilson fra de røde feirer å score et forsøk under runde 11 Super Rugby Pacific-kampen mellom Crusaders og Queensland Reds på Apollo Projects Stadium, 4. mai 2024, i Christchurch, New Zealand. (Kai Schwoerer/Getty Images)

• Queensland Reds sikret en historisk 33-28 seier over Canterbury Crusaders i Christchurch, og avsluttet en 25 år lang seierløs serie.
  • Crusaders tap markerer deres åttende nederlag denne sesongen, og plasserer dem på 10. plass.
  • I mellomtiden, i den første Super Rugby-kampen som spilles i Tonga, kommer Moana Pasifika til kort mot Otago Highlanders i utfordrende værforhold.
  • Besøk seksjon.

Den dynamiske kantspilleren Tim Ryan scoret to forsøk da Queensland Reds slo Canterbury Crusaders 33-28 på lørdag for å vinne sin første Super Rugby-seier i Christchurch på 25 år.

I nok et slag mot Crusaders» håp om å forsvare tittelen sin, scoret de australske gjestene fem forsøk mot fire, inkludert den doble til 20 år gamle flyer Ryan.

Hans andre drev de røde med 12 poeng klar inn i det siste kvarteret, og Crusaders klarte ikke å hente dem tilbake, til tross for et sent forsøk på kantspilleren Sevu Reece.

Ryan, som scoret et hat-trick med forsøk på debuten i forrige ukes 41-34-tap mot Blues, var farlig hele veien da de røde vant en femte seier fra 10 kamper for å klatre til femteplass.

Reds-kaptein Liam Wright sa at laget hans var fulle av besluttsomhet etter en rekke knappe nederlag denne sesongen.

«Det er massivt, guttene slo seg virkelig sammen etter en sesong full av nære tap,» sa Wright.

«Vi gjorde en god jobb for å holde på, det var noen store øyeblikk der av nøkkelspillere.»

Det første tapet hjemme mot Queensland siden 1999 var også sesongens åttende nederlag for Crusaders, som forsvinner på 10. plass med fire runder igjen.

De betalte igjen for et høyt antall feil og for utidige skader, med All Blacks løsspiss Ethan Blackadder som ble utelukket før avspark og kaptein Scott Barrett gikk ut i de tidlige stadiene.

Den fremragende flankeren Fraser McReight og Ryan krysset tidlig for de røde før Dallas McLeod reduserte til 14-7 i pausen.

Hjemmelaget utlignet til 21-21 etter forsøk på spissene Corey Kellow og Quinten Strange, men de røde ledet igjen da Harry Wilson satte ned en klarering fra banehalvdelen David Havili og scoret.

Langvarig Wales Test-back Leigh Halfpenny gjorde en lavmælt konkurransedebut for Crusaders og ble erstattet like etter pause.

Moana Pasifika taper mot Highlanders i den første tonganske Super Rugby-kampen

Tidligere på dagen klarte ikke Moana Pasifika å ta sjansen i tidenes første Super Rugby-kamp i Tonga, og tapte 28-17 mot Otago Highlanders i fryktelig vær.

Kraftig regn og bløte grunnforhold la en demper på atmosfæren i Nuku’alofa, sammen med de hardtarbeidende gjestene, som scoret tre mot to.

Alle forsøkene kom i første omgang da Highlanders bygget en ledelse på 19-17, og New Zealand-laget klarte seg etter pausen gjennom tre straffemål til banehalvdel Cameron Millar.

Moana begynte sterkt, og scoret forsøk gjennom propp Abraham Pole og fullback William Havili, men Highlanders svarte hver gang, gjennom back Jacob Ratumaitavuki-Kneepkens, som krysset to ganger, og kantspiller Connor Garden-Bachop.

En andre seier på rad for Highlanders betyr at de vil holde seg like innenfor de åtte beste, mens Moana vil være niende eller dårligere ved slutten av runden, avhengig av andre resultater.