Slovakia led en debacle i åpningskampen i U18-VM

USA scoret tre mål i hver periode.

De slovakiske hockeyrepresentantene under 18 tapte 0:9 for USA i åpningskampen til verdensmesterskapet i Finland. De forsvarende mesterne hadde duellen under kontroll fra start og scoret tre mål i hver periode. Cole Eiserman scoret hattrick, James Hagens scoret fire poeng (2+2). Slovakene starter sin neste kamp i gruppe A fredag ​​klokken 13:00 CET mot Latvia.

Slovakene ville trosse amerikanerne, men de slapp inn i det 3. minutt, da Hutson skjøt bakfra forsvarsspilleren Zubek over keeper Lenďák – 1:0. Utenlandslaget var mer aktive offensivt, skapte press flere ganger og scoret det andre målet i det 11. minutt.

Etter en pasning av Hagens fra vendingen tok Eiserman overhånd i kraftspillet fra kloss hold. Slovakene hadde problemer med å fange motstanderens offensive handlinger, og Hagens la til det første målet på slutten av den første perioden, da han effektivt tok for seg forsvarsspilleren Kálman.

Selv i andre periode endret ikke bildet av spillet seg for mye, de selvsikre amerikanerne prøvde å score flere mål. Selv om slovakene unngikk unødvendige utvisninger, hadde de kun to mindre straffer etter to tredjedeler, men de slapp også inn tre ganger i midtpartiet. I det 22. minutt kombinerte Hagens med Stig, som økte til 4:0.

Whipple la til amerikanernes femte scoring i det 35. minutt, og Hagens sørget for 6-0 etter kombinasjonen. Slovakene kom til tider i kontringer og var flere ganger nær det første målet, men de manglet letthet i sluttfasen.

Det sto 8-0 allerede fra midten av andre periode, da slovakene ikke reagerte på kombinasjonen med avslutningen til Humphreys og tillot Eiserman for mange stopp. Amerikanerne scoret også tre mål i tredje periode, da Eiserman sørget for 9-0 i det 59. minutt. Angriperen Tomáš Pobežal ble erklært som den beste spilleren til det slovakiske laget.