Slovnaft Cup: Ružomberok slo Lipany med et utvetydig resultat

Ružomberok tok vare på den historiske rekorden med en flott seier.

Nok en overraskelse på bekostning av favoritten skjedde ikke.  Ružomberok beseiret Lipany med et utvetydig resultat
I arkivbildet, målgleden til fotballspillerne til MFK Ružomberok. Foto: TASR – Roman Hanc

Fotballspillere til MFK Ružomberok vant den første semifinalekampen i Slovnaft Cup tirsdag (2. april) med en enorm 5-0 seier på Lipian. Deltakeren i den høyeste konkurransen tok seg av den høyeste semifinaleseieren i SP i det 21. århundre på banen til den tredje ligaen.

ŠK Odeva Lipany – MFK Ružomberok 0:5 (0:4)

Mål: 25., 27., 45. og 56. Gerec, 15. Hladík. ČK: 6. Bartoš (Lipany), ŽK: Micherda – Chobot. Dommere: Dohál – Vitko, Zemko, 2135 tilskuere

Hjemmelaget svekket seg betydelig allerede i det sjette minuttet, da keeper Peter Bartoš fikk rødt kort. Han ble utvist for en hard takling på rømte Štefan Gerec, som senere scoret fire mål på rad. Jan Hladík tok seg av det første i det 15. minutt.

«Ruža» skapte dermed en meget komfortabel ledelse til hjemmeomkampen, som er berammet til 16. april. Motstanderen hennes vil være uten Bartoš i denne kampen, som hadde stor fortjeneste i kvartfinaleseieren over Skalica (5:3 i en straffekonkurranse fra 11 m etter uavgjort 0:0 i ordinær tid).