Třinec er uslåelig i hockey! Cienciala avgjorde i tilleggstid, Steelers har en annen tittel

Neste sesong av Tipsport extraleague hockey er over. Finalistene fra Pardubice og Třinec presset henne så hardt de kunne. I den avgjørende sjuende finalen ble det lagt til ekstraomganger, vinnermålet ble scoret i det 84. minutt. David Cienciala er ansvarlig for det.

Scoren for tittelmålet startet denne sesongen i Pardubice, men i løpet av den ble han byttet ut med den slovakiske veteranen Richard Pánik. Etter gårsdagens drama, er det mulig å konstatere at byttet var mer vellykket for Třinca.

Steelers vant sin femte tittel på rad, selv om de allerede var på randen av eliminering i den sjette kampen i semifinalen med Sparta. De klarte å utligne i den takket være Daniel Voženielk først i siste sekund av normal spilletid. I finalen mot Dynamo tapte de 2:3 for kampene, men i det sjette hjemmemøtet fremtvang de klart en avgjørende sjuende kamp.

Zdenek Motáks menn tok ledelsen da kaptein Petr Vrána markerte seg. Pardubice-forsvarer Ondřej Vála utlignet helt på slutten av andre omgang. Da var det fremfor alt ingen som ville gjøre en feil, det ble ikke scoret mål i tredje periode eller første overtid. Avgjørelsen kom i begynnelsen av de andre tjue minuttene av satt tid.

På klubbnivå er hockeysesongen 2023/24 avsluttet i Tsjekkia, men toppen på representativt nivå er ennå ikke kommet. Praha og Ostrava er vertskap for verdensmesterskapet i mai.