Třinec forsvarte tittelen som tsjekkisk hockeymester

Det ble avgjort først i andre overtid.

Hockeyspillerne til HC Oceláři Třinec vant den femte tittelen på rad i den tsjekkiske ekstraligaen og den sjette sammenlagt. I den avgjørende sjuende sluttspillfinalen vant HC Dynamo Pardubice 2:1 etter andre overtid og vant hele serien 4:3 på isen. David Cienciala scoret vinner- og gullmålet i det 84. minutt. Slovakiske Marko Daňo scoret assisten.

«Steelmen» vant sin femte tittel i serien, den slovakiske spissen Vladimír Dravecký var vinneren av dem alle. Andre slovaker i Třinca-troppen Miloš Roman og Patrik Hrehorčák vant sin fjerde tittel med klubben. Forsvarer Martin Marinčin og spiss Daňo var med ham for tredje gang. Libor Hudáček nøt trofeet for andre gang og Viliam Čacho for første gang.

Vladimír Országh, en annen slovak, ledet laget fra innbyttere som assistent for hovedtrener Zdeňko Moták. Deres landsmenn Richard Pánik, Matej Paulovič og Peter Čerešňák ble med på gjestelaget.

Třinec imiterte Vsetín, som også vant mesterskapet fem ganger på rad (1994/95 til 1998/99). Med seks trofeer totalt utlignet «Oceliari» også Vsetín. Hudáček vant eliminasjonsrunden med 16 poeng (6+10).

Det var bare den andre overtiden som avgjorde

Den gjestende Martin Růžička hadde den første store sjansen i det niende minuttet, men Roman Will holdt laget sitt. Midt i første periode truet også Pardubice, Ondřej Vála hoppet fra straffebenken, men Ondřej Kacetl taklet forsøket sitt. Begge lag voktet hverandre nøye resten av første omgang, det ble få scoringssjanser.

De forsvarende mesterne vant i det 25. minutt, da Tomáš Kundráteks skudd under kraftspillet ble avverget av kaptein Petr Vrána og pucken havnet bak Will. Den slovakiske spissen Libor Hudáček skapte en stor sjanse for David Cienciala, som hadde et tomt mål foran seg, men bommet på pucken i det avgjørende øyeblikket.

Vinneren av den ordinære delen kunne utligne, han fikk to mange fordeler, men han mislyktes. Nærmest var Richard Pánik i det andre powerplayet, men skuddet hans havnet i tverrliggeren og han ble ikke straffet for Vladimír Draveckýs felling. Pardubice fortsatte sin aktivitet og ventet syv sekunder før slutten av andre omgang, Ondřej Vála overrasket Kacetl med et skudd fra blålinjen.

I tredje akt ventet vi på en feil som kunne avgjøre kampens vinner. Hjemmelaget kunne score i sin egen svakhet, men Jan Mandát dyttet ikke pucken i nettet. Duellen nådde overtid på 1:1.

Patrik Hrehorčák kunne vært helten i det 67. minutt, men han klarte ikke å sette pucken forbi keeper Will. Det avgjørende øyeblikket kom på 83:51 da Cienciala fant Dan på den offensive blå linjen, som returnerte pasningen til ham og angriperen fra den tredje formasjonen slo Will mellom betongene.