Europa League 2024. Atalanta slo Bayer Leverkusen 3-0 for å vinne sitt første europeiske trofé

Atalanta beseiret Bayer Leverkusen 3-0 i Dublin onsdag kveld og vant Europa League for første gang. Finalen ble dømt av Istvan Kovacs. For Leverkusen er det det første nederlaget i sesongen 2023/2024. Finalen gikk direkte Pro Arena og .

Fotballfinalen i Europa League møtte onsdag kveld, i Dublin, det italienske laget Atalanta Bergamo og det tyske laget Bayer Leverkusen.

Kampen dømt av rumenske Istvan Kovacs ble sendt direkte Pro Arena og .

Bayer satte punktum for en eksepsjonell sesong, der de ikke hadde kjent tap, både innenlands og på europeisk nivå, i den tapte finalen mot Atalanta.

På den annen side ble Atalantas Lookman den første spilleren i historien til å score et hat-trick i en finale av . Lookman scoret i det 12., 26. og 75. minutt for Atalantas første europeiske tittel noensinne.

Atalanta åpnet scoringen i det 11. minutt av kampen i Dublin. Koopemeiners hentet en ball, passet den til Zappacosta, som sendte den inn i feltet hvor Lookman scoret. Xabi Alonsos elever svarte med Stanisics skudd, fra det 19. minutt, men uten store følelser for Mussos mål.

I det 26. minutt tok nigerianeren Lookman imot på 20 meter, passerte en motstander og skjøt fra utenfor feltet til 2-0. Grimaldo bommet på målet for tyskerne, men Musso grep inn og ved pause kom Atalanta inn med en tomåls fordel.

Første fiasko for Bayer Leverkusen etter 51 kamper på rad uten tap

I andre omgang klarte ikke Leverkusen å bryte gjennom italienernes forsvar, dessuten fullførte Ademola Lookman i det 75. minutt sitt hat-trick, og ble den første nigerianske spilleren til å score hat-trick i en europeisk cupfinale.

Leverkusen ba om straffe i det 90. minutt, men VAR-analysen bekreftet det ikke og Atalanta vant 3-0, vant sitt første kontinentale trofé og klarte samtidig å administrere sesongens første nederlag til de tyske mesterne , etter 51 kamper på rad uten tap.

ATALANTA: Musso – Djimsiti, Hien, Kolasinac (Scalvini 46) – Zappacosta (Hateboer 84), Ederson, Koopmeiners, Ruggeri (Toloi 90+1) – De Ketelaere (Pasalic 57), Scamacca (El Bilal Toure 84), Lookman. TRENER: Gian Piero Gasperini

BAYER LEVERKUSEN: Kovar – Stanisic (Boniface 46), Tah, Tapsoba – Frimpong (Tella 81), Xhaka, Palacios (Andrich 68), Hincapie – Grimaldo (Hlozek 68), Wirtz (Schick 81), Adli. TRENER: Xabi Alonso

Gule kort: Djimsiti 22, Scamacca 35, Zappacosta 60, Koopmeiners 70 / Wirtz 35, Tapsoba 67, Andrich 73

Dommere: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene (alle fra Romania)